Digitale bereikbaarheidskaart (BBHK)

De digitale bereikbaarheidskaart, of objectinformatiekaart zoals wij hem liever noemen, is eigenlijk de naam voor het concept van beheren en gebruiken van belangrijke brandweerinformatie over risico objecten.

Het principe van de digitale bereikbaarheidskaarten is gebaseerd op technologie die zogenaamde Geografische Informatiesystemen (GIS) bieden. In deze systemen wordt de informatie niet als “tekening” opgebouwd maar als “informatielagen” waarin objecten worden beheerd.

Een digitale objectinformatiekaart of bereikbaarheidkaart is meer een informatiesysteem welke voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. In plaats van een tekening voor elk object en zijn omgeving, bevat het informatiesysteem de informatie van alle objecten en deze worden gekoppeld aan systemen met informatie van de omgeving (GBKN, Kabel?en leidinginformatie, adressen (BAG), en vele anderen).

Het principe van de digitale bereikbaarheidskaart is dat gegevens bij de bron worden bijgehouden en niet bij meerdere organisaties afzonderlijk.

TBTA werkt volgens  het PvE van Brandweer Nederland. Klik op het logo voor meer info.